PVC Fönster

FÖNSTERGIGANTEN

PVC OCH KOMPOSITFÖNSTER FÖR DET NORDISKA FÖNSTER KLIMATET

Nordiska Fönster i PVC.

Vill du ha ett ett underhållsfritt boende i många år utan att skrapa, måla eller kitta? Då skall du välja våra PVC för där slipper du allt underhåll samt att våra nordiska fönster i PVC  har en väldigt tilltalande prisbild utan att tumma på kvalitén.

våra nordiska fönster i PVC levereras även med upp till 30 års garanti. Våra nordiska fönster tillverkas med kvalitet men miljö i åtanke. Alla våra nordiska fönster, oavsett material är tillverkade av 100% återvinningsbart material så när du handlar hos Fönstergiganten värnar du samtidigt om miljön i många år framöver.

Installation?

Vill du ha hjälp med mätning av dina nordiska fönster eller installation av dem så erbjuder vi även kostnadsfritt hembesök samt installation av alla våra nordiska fönster produkter.

Om du inte hittar det du söker efter så är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi gärna dig.

Klicka här för att kontakta oss.

Vår Butik med PVC produkter

För att komma direkt till vår butik med PVC dörrar, fönster och skjutdörrar

Butik för PVC -Klicka här

Kontakta oss här så hjälper vi dig.

Beprövad kvalité

Kvalité i många år framåt

Våra nordiska fönster PVC fönster kännetecknas av maximal livslängd och bra kvalité, som bekräftas av många internationella tester och intyg som t.ex. svenskt P-märke eller norsk NDVK. Samtidigt garanteras det underhållsfritt användning av fönsterprofilerna. Naturligtvis som i alla typ av fönster bör man konservera beslag och tätningar. PVC fönster behöver inte målas om eftersom de inte gulnar, spricker eller bleknar. Dessutom har de mycket bättre motstånd mot fukt och vatten. I badrummet, köket eller under kraftig regn är vattnet ingen fara för PVC fönstren. Tack vare detta kan man undvika röta, svamp och insekter.

PVC FÖNSTER - STORT UTBUD

5

 • Fönster 5 system har utmärkta värmeisoleringsegenskaper: Uw = 0,95 W/(m2K) tack vare ett tätningssystem med 2 EPDM-gummin: en inre och en yttre tätning,
 •  5 kammars profil tillverkas endast av råmaterial och är 100 % återvinningsbart,
 • MACO MULTI MATIC KS beslag som finns i standard ger bättre skydd mot inbrott och gör det möjligt att justera fönstrets täthet,
 • Stålförstärkningar på fönsterramen och fönsterbågen ger perfekt styvhet,
 • Det finns 31 Renolit faner att välja bland,
 • En blokad mot felaktig placering av handtag finns i standard.

5 Classic

 • 5 Classic system väljs mest av Skandinavier. Till skillnad från 5,
 • 5  Classic profil har ingen rundning på utsida. Profilen har en slimmad design,
 • 5 Classic har utmärkta värmeisoleringsegenskaper: Uw = 0,89 W/(m2K),
 • Profil har 5 kammare,
 • MACO MULTI MATIC KS beslag som finns i standard ger bättre skydd mot inbrott och gör det möjligt att justera fönstrets täthet,
 • Stålförstarkningar på fönsterramen och fönsterbågen ger perfekt styvhet,
 • 43 Renolit faner att välja bland,
 •  Classic profil är 100 % återvinningsbar,
 • Hög ljustransmission.

LIGHT

 • LIGHT är nyaste system som har släppts ut i april 2016,
 • Systemet kännetecknas av modern design med en smal karm och båge som har 108 mm och en 112 mm mittpost,
 • Tack vare större glasyta som möjliggör stort ljusinsläpp är detta system en perfekt lösning för gamla byggnader med höga och smala fönster,
 • Egenutvecklad 5-kammars profil på karm och båge tillverkas endast av ursprungligt material och är A-klassad,
 • Fönster är utrustade med Maco Multi Matic KS beslag med Silber-Look beläggning, två inbrottssäkra stift och en blokad mot felplacering av handtag,
 • Ett dubbelt tätningssystem: en yttre tätning och en inre tätning gjord av EPDM,
 • Fönster är tillgängliga i 43 olika färger av Renolit fanér.

Energy

 • Energy är ett egenutvecklat system,
 • Använder sig av en innovativ lösning – central tätningslist av skummat EPDM-gummi. Fönster kännetecknas av den lägsta värmegenomgångskoefficienten på marknaden Uw = 0,6 W/(m2K)*,
 • Profilen har 7 kammare,
 • Standart MACO MULTI MATIC KS beslag ger bättre skydd mot inbrott och gör det möjligt att justera fönstrets täthet,
 • Det finns 43 Renolit faner att välja bland.

Energy Classic

 • Energy Classic är egenutvecklat system,
 • Energy Classic, till skillnad från Energy, har ingen rundning på utsida. Profilens slimmade design har blivit populär i Sverige och Norge,
 • Fönster är energisnåla tack vare en innovativ lösning – central tätningslist av skummat EPDM-gummi,
 • Profil med 7 kammare ökar energisparandet,
 • Standart MACO MULTI MATIC KS beslag ger bättre skydd mot inbrott och gör det möjligt att justera fönstrets täthet,
 • Det finns 43 Renolit faner att välja bland.

DU BESTÄMMER

Förutom att du kan bestämma om du vill ha modulmått eller på mm exakt hur stort och brett ditt nordiska fönster skall vara så kan du bestämma vare sig du vill att fönsterna skall gå att öppnas utåt eller inåt. Eller vill ha låsningsbara handtag och alternativt olika färger på fönstret inne och ute sida eller du skulle vilja ha ett bestämt glas så kan du med lätthet själv bestämma hur ditt nordiska fönster som du skall ha i många år skall se ut eller ha för funktion så kan vi hjälpa dig med det. Vi kan även tillverka ovala, runda, trekantiga fönster,  ja vi kan göra de flesta former och storlekarna. Valfriheten fortsätter med att du kan välja vilket glas, färg och handtag du vill ha på dina fönster. Se nedan för mer information.
 
Se mer nedan eller kontakta oss här så hjälper vi dig

GLAS

HANDTAG

FÄRG

Inspirationsbilder

PVC Fönster, PVC Dörrar & Skjutdörrar

Bygger du nytt eller behöver du byta dina gamla fönster, balkongdörrar, altandörrar eller varför inte skjutpartier? Vi är en auktoriserad distributör av Drutex   P-märkta PVC fönster och dörrar, skjutpartier från Drutex, Europas största PVC fönsterfabrik anpassat för det svenska klimatet, oavsett var du bor i landet. Funderar du om du ska ha 2-glasfönster eller 3-glasfönster? Standard eller säkerhetsglas? Vi på FönsterGiganten hjälper dig att välja rätt fönster och dörrar från Drutex anpassade efter dina behov och önskemål. Med rätt pris och snabb leverans direkt hem till dig. Vi levererar och monterar Drutex PVC fönster, PVC dörrar och PVC skjutpartier med 2 och 3-glas av högsta kvalitet till företag och privatpersoner i hela Sverige. Vi erbjuder möjlighet att dela upp betalningen med hjälp av Wasa Kredit.

 • Läs mer

Drutex

Köp Drutex fönster och dörrar hos oss Fönstergiganten. Här hittar du bland annat sidohängda fönster, balkongdörrar, fönsterdörrar och fasta fönster. I vårt sortiment från Drutex hittar du både 2-glasfönster och 3-glasfönster.

Fönster från Drutex är speciellt anpassade till den europeiska marknaden med runda och raka profiler, hög kvalitet och enkel design. Iglo 5 Classic 3-glas är det populäraste Drutex-systemet i Skandinavien. Du hittar flera typer av fönster och dörrar från Iglo 5 Classic hos Fönstergiganten.

Alla Drutex fönster och dörrar är SP-testade och P-märkta. P-märkning är en certifiering som säkerställer bland annat funktionskrav, lufttäthet, regntäthet, värmeisolering m.m. PVC-fönster från Drutex har 5 års garanti på färg, glas samt funktion.

Drutex är mycket fönster för pengarna. Köp Drutex hos oss!

Drutex är ledande fönstertillverkare i Europa

Drutex är Europas största tillverkare av PVC-fönster i Europa och har sin produktion i Polen. Något som kännetecknar Drutex är deras höa kvalité, snabba leveranstider och höga produktkapacitet. Med en produktkapacitet på 7000 fönster om dagen är Drutex Europas ledande fönstertillverkare. Som en av Europas främsta fönstertillverkare kan Drutex stå för god kvalité till bra pris.

PVC-fönster från Drutex

PVC-fönster kallas ibland för plastfönster och är ett billigare alternativ till andra fönstermaterial. Utöver priset finns det många fördelar med PVC-fönster. PVC-fönster är helt underhållsfria och åldersbeständiga. PVC-fönster behöver inte målas eller oljas då de varken spricker, bleknar eller gulnar. Det du behöver göra då och då är att rengöra dina fönster och med några års mellanrum smörja gängorna.

PVC-fönster från Drutex med U – värde från 0,5

U-värde är ett mått som anger isoleringsvärde, där ett så lågt U-värde som möjligt är att eftersträva. Det talar om hur mycket värme som försvinner och hur bra värmeisolering fönstret har. Drutex PVC-fönster är uppskattade för sina låga U-värden och värmeisolerande egenskaper.

Då dessa Drutex fönster är tillverkade av konstmaterial är drutex fönster även väldigt motståndskraftiga mot röta, svamp och skadedjur. Drutex fönster i plast är isolerande och icke-ledande samtidigt som det inte blir kallt vilket innebär att kondensproblem är väldigt ovanligt. Det gör att Drutex PCV-fönster lämpar sig extra bra till badrum, kök eller andra ställen som utsätts för mycket regn eller väta.

Är du ute efter fönster med maximal livslängd till bra pris och minimalt underhåll är Drutex fönster helt enkelt ett bra alternativ!

Vanliga frågor Drutex fönster

Vad är Drutex fönster gjorda av?
Drutex tillverkar fönster i plastmaterialet PVC.

Vad är fördelen med Drutex PVC-fönster?
PVC-fönster i konstgjort material har flera fördelar än det tilltalande priset. Materialet gör att de är helt underhållsfria och håller år efter år. Du behöver inte tänka på att måla om dina PVC-fönster eller oroa dig för att de ska spricka, bleckna eller gulna. Konstmaterial är motståndskraftigt mot röta, svamp och skadedjur samtidigt som kondensproblem är ytterst ovanligt.

FÖR MER INFORMATION OM VÅRA ÖVRIGA FÖNSTERPRODUKTER – KLICKA PÅ NEDAN RUBRIK.

PREMIUM PVC FÖNSTER I HÖGSTA KVALITET SOM ÄR 100% ÅTERVINNINGSBARA

Högkvalitativa nordiska fönster som lönar sig.

På Fönstergiganten jobbar vi hårt för att säkerställa att kvaliteten på våra nordiska fönster, och alla andra elitfönster  produkter, inte har någon anledning att ifrågasättas. Dock är det svårt att se kvalitetsskillnaderna vid första anblicken när du jämför olika PVC fönster med varandra. Där andra snedvrider sig genom åren på grund av värmepåverkan eller färgen blir lidande, kommer du att uppskatta robustheten och motståndskraften hos våra fönster. Funktionaliteten och säkerheten är också densamma som första dagen. Vilka egenskaper hos dina nordiska  fönster är viktiga för dig?

Medans många tillverkare av PVC profiler fortfarande använder bly i sin tillverkningsprocess har vi sedan flera år tillbaka gått ifrån detta och var det första företaget som bytte ut sin tillverkningsprocess och började använda kalcium och zink som stabilisatorer till sina profiler. Detta i syfte att ligga steget före de ständigt ökande kraven inom EU och tack vare att kraven från EU hela tiden blir hårdare håller användningen av bly i tillverkningsprocessen på att fasas ut över hela industrin. Med hänsyn till EU-kraven kommer vår tillverkningsmetod att bli standard för hela industrin inom några år, vilket betyder att vi leder utvecklingen inom branschen.

En ny kvalitet och de fina egenskaperna hos råvarorna gjorde det möjligt för företagsledningen att skapa varumärket Greenline. Användningsrätten omfattar dörr- och fönstertillverkare som använder dessa profiler. När du väljer ett fönster med Greenline-etikett, kan du vara säker på att du kommer att få en energieffektiv och miljövänlig produkt av hög kvalitet.

För att sammanfatta så hittar du inte PVC nordiska fönster av högre kvalitet som samtidigt aktivt bidrar till en bättre miljö och framtid för dig och dina barn.

VÅRA SAMARBETSPARTNERS