PVC Fönster

U - PVC FÖNSTER

Enkelt och smidigt!

Vi på Fönstergiganten tycker att det skall vara enkelt att ha fönster och dörrar och det blir när du väljer Fönstergiganten. Våra fönster och dörrar är gjorda för den Svenska marknaden i skandinavisk design. Du väljer enkelt och smidigt mått, tillbehör och utseende utifrån dina krav och önskemål. Oavsett om du väljer trä, aluminium eller underhållsfritt U-PVC levererar vi på Fönstergiganten alltid den högsta tillgängliga kvaliteten på marknaden. Underhållsfria U-PVC fönster kräver varken målning eller skrapning som vanliga träfönster gör, våra U-PVC fönster levereras även med upp till 30 års garanti. Våra fönster tillverkas med kvalitet men miljö i åtanke. Alla våra fönster, oavsett material är tillverkade av 100% återvinningsbart material så när du handlar hos Fönstergiganten värnar du samtidigt om miljön i många år framöver.

Om du, precis som vi, tycker att det ska vara enkelt att äga hus och lägenhet utan att behöva tänka på att underhålla dina fönster så kan du läsa vidare nedan om Fönstergigantens olika underhållsfria PVC fönster. Har du några frågor gällande någon av våra produkter eller om du vill boka ett kostnadsfritt hembesök för att tillsammans planera ditt nästa fönsterköp är du varm välkommen att kontakta oss. Klicka här för att kontakta oss.

Hög kvalité behöver inte vara dyrt, Just Nu har vi upp till 60% på vårt sortiment.  Kontakt oss för mer information -klicka här

 

FÖR MER INFORMATION OM VÅRA ÖVRIGA PRODUKTER – KLICKA PÅ NEDAN RUBRIK.

PREMIUM PVC FÖNSTER I HÖGSTA KVALITET SOM ÄR 100% ÅTERVINNINGSBARA

Högkvalitativa fönster som lönar sig.

På Fönstergiganten jobbar vi hårt för att säkerställa att kvaliteten på våra fönster, och alla andra produkter, inte har någon anledning att ifrågasättas. Dock är det svårt att se kvalitetsskillnaderna vid första anblicken när du jämför olika U-PVC fönster med varandra. Där andra snedvrider sig genom åren på grund av värmepåverkan eller färgen blir lidande, kommer du att uppskatta robustheten och motståndskraften hos våra fönster. Funktionaliteten och säkerheten är också densamma som första dagen. Vilka egenskaper hos dina fönster är viktiga för dig?

Medans många tillverkare av PVC profiler fortfarande använder bly i sin tillverkningsprocess har KÖMMERLING sedan flera år tillbaka gått ifrån detta och var det första företaget som bytte ut sin tillverkningsprocess och började använda kalcium och zink som stabilisatorer till sina profiler. Detta i syfte att ligga steget före de ständigt ökande kraven inom EU och tack vare att kraven från EU hela tiden blir hårdare håller användningen av bly i tillverkningsprocessen på att fasas ut över hela industrin. Med hänsyn till EU-kraven kommer KÖMMERLINGs tillverkningsmetod att bli standard för hela industrin inom några år, vilket betyder att KÖMMERLING leder utvecklingen inom branschen.

En ny kvalitet och de fina egenskaperna hos råvarorna gjorde det möjligt för företagsledningen att skapa varumärket Greenline. Användningsrätten omfattar dörr- och fönstertillverkare som använder KÖMMERLING profiler, inklusive Linkfenster. När du väljer ett fönster med Greenline-etikett, kan du vara säker på att du kommer att få en energieffektiv och miljövänlig produkt av hög kvalitet.

För att sammanfatta så hittar du inte PVC fönster av högre kvalitet som samtidigt aktivt bidrar till en bättre miljö och framtid för dig och dina barn. 

 

PREMIUM PVC FÖNSTER MED OLIKA PROFILER FÖR OLIKA BEHOV

KÖMMERLING
76AD

Smal Profil - Dubbel tätning

KÖMMERLING
76MD

Extra tätning- Trippeltätning

KÖMMERLING
88AD

Passivhus system med centraltätning

Dubbel tätning

Ett dubbeltätningssystem definieras av dess två tätningsnivåer. Både en invändig och utvändig permanent elastisk vädertätning ger det perfekta skyddet mellan fönsterbågen och fönsterkarmen.

Centrumtätning

Ett centertätningssystem har inte bara en invändig och extern vädertätning, utan har också en tredje tätningsnivå som är monterad i mitten av den yttre ramen och är därför osynlig. Detta säkerställer bättre värmeisoleringsvärden.

 Centrumtätning

Ett centertätningssystem har inte bara en invändig och extern vädertätning, utan har också en tredje tätningsnivå som är monterad i mitten av den yttre ramen och är därför osynlig. Detta säkerställer bättre värmeisoleringsvärden.

 KÖMMERLING

76AD

Fördelar

 •  Dubbeltätningssystem med 76 mm installationsdjup.
 • Femkammarstruktur inuti PVC-profilerna.
 • Tidlöst elegant, modern design med raka linjer.
 • Den intelligenta profildesignen förbättrar fönstrets stabilitet.
 • Smala profiler skapar det optimala utrymmet för största möjliga ljuspassage.
 • De större solvärmevinsterna bidrar också till att sänka uppvärmningskostnaderna.
 • Högisolerande dubbeltätningssystem, max Uf-värde på 0,76 W/(m²K) enbart i standardversionen.
 • Ljudisolering upp till 47 dB – tack vare stora glasmöjligheter upp till 50 mm tjocka.
 • Svetsbara PCE- eller konventionella 
 • EPDM-tätningar i ljusgrå eller svart.
 • Finns i klassisk vit, fodrad med vår TROCAL DecoStyle laminatfärgserie, eller proCoverTec.
 • Lämplig för utbyggnader med aluminiumbeklädnad AluClip, bärande kåpa AluClip Pro och sammansatt båge AddOn. 

KÖMMERLING

76MD

Fördelar

 • Centrumtätningssystem med 76 mm installationsdjup.
 • Sexkammarstruktur inuti PVC-profilerna med 3 tätningar.
 • Modern design med raka linjer.
 • Smala profiler maximerar ljusets passage.
 • Högisolerande centrumtätningssystem, max Uf-värde på 0,73 W/(m²K) enbart i standardversionen.
 • Ljudisolering upp till 47 dB – tack vare stora glasmöjligheter upp till 50 mm.
 • Svetsbara PCE- eller konventionella 
 • EPDM-tätningar i ljusgrå eller svart.
 • Finns i klassiskt vitt, fodrat med vår 
 • TROCAL DecoStyle laminatfärg, eller med proCoverTec.
 • Lämplig för utbyggnader med aluminiumbeklädnad AluClip, bärande kåpa AluClip Pro och sammansatt båge AddOn

KÖMMERLING

88AD

Fördelar

 • Innovativt PVC-U fönster- och dörrsystem med 88 mm installationsdjup.
 •  Sjukammarstruktur inuti PVC Profilerna med 3 tätningar.
 • Rak, infälld design med smala siktlinjer som släpper in den största mängden ljus och uppnår stora vinster av solenergi.
 • Passivhuslämplighet enligt ift-riktlinje WA-15/2 – Uf-värde = 0,79 W/(m²K).
 • Brett glasområde upp till 58 mm för montering av trippel- och specialfunktionsglas.
 • Pålitlig lastöverföring från tunga glasvikter till den centrala stålarmeringen.
 • Ultramodern teknik för enkel hantering och pålitlig funktionalitet.
 • Lätt att rengöra, hållbar och robust.
 • Klassisk vit PVC, laminerad i tränära, enfärgade eller metalliska färger.

E.Link GmbH – ETT TRADITIONELLT FÖRETAGS HISTORIA
140 ÅRS ERFARENHET AV FÖNSTER

LINKS HISTORIA

Företaget LINK firar 140-års jubileum i år och är tack vare sin långa erfarenhet marknadsledande på att kombinera tradition med dagens tekniska möjligheter.

År 1878 grundade snickarmästaren Jakob Link sin verksamhet och lade därmed grunden till en utveckling som vida överträffade alla förväntningar på den tiden. Trots oroligheterna under första världskriget kunde sonen Josef Link fortsätta snickeriverksamheten i sin fars anda genom dessa mycket osäkra tider. Trädörrar, fönster, trappor och möbler tillverkades.

Hans efterträdare, sonen Engelbert Link, fick i uppdrag att driva verksamheten genom andra världskriget med ett fåtal anställda. Efter krigsslutet kom Engelbert Link inte hem från fransk fångenskap förrän 1948. Under åren som följde fortsatte och till och med utökade snickeriverkstaden på Hauptstraße 83 i Kaltenengers. 

1972 var kapaciteten i den befintliga produktionen redan uttömd och en ny produktionsanläggning byggdes på en 4000 kvadratmeter stor tomt i det som nu är Mülheim-Kärlich företagspark på Industriestrasse, som inte bara var större utan också byggt enligt de mest moderna standarder. Här tillverkar nu ett 50-tal anställda fönster och dörrar samt jalusier av plast och förser kunderna med sin egen fordonsflotta, även så långt bort som till Nederländerna.

LINK IDAG

2003 flyttade företaget LINK till sin nuvarande plats – Auf dem Hahnenberg 10 – på grund av planerade utbyggnader av produktsortimentet och utställningslokalen. Nu har företaget kunnat expandera till aluminiumsektorn och levererar förutom element av trä och plast även ytterdörrar, altantak och uterum av aluminium. På den nya platsen skapades en utställningsyta på mer än 800 m² i två plan, där intresserade kan se och uppleva individuella solskyddslösningar förutom fönster och dörrar av trä, plast och aluminium.

Sedan 2015 leds LINK av Torsten Schuster och utöver de tidigare kända produkterna erbjuder LINK nu ett mycket brett utbud av produkter från markiser och altantak till en mängd olika solskyddsvarianter, Smart Home för automation och ökad användarvänlighet till säkerhetslösningar för fönster och dörrar – allt från en enda källa. Erfarna kontaktpersoner finns tillgängliga för våra kunder för rådgivning i tekniska och kommersiella frågor under hela processen.

VÅRA SAMARBETSPARTNERS