Terrassdörr

Dörr Enkelt….?

Det skall vara enkelt att ha fönster och dörrar och det blir det med fönster och dörrar från oss som är gjorda för den Svenska marknaden i skandinavisk design, där du kan välja mått, tillbehör och utseende som tilltalar dig, i yttersta kvalité i underhållsfritt U – PVC och underhållsfritt Aluminium som inte kräver någon målning eller skrapning och är gjorda för att hålla i många år utan krav på underhåll. Vi har upp till 30års garanti på våra U- PVC fönster – dörrar och Aluminium fönster – dörrar. Att våra fönster och dörrar är gjorda i 100% återvinningsmaterial gör att du samtidigt värnar om vår miljö i många år framåt.

Om du tycker att ett enkelt fönsterägande låter intressant, så kika gärna vidare nedan och återkom om du har frågor eller vill lägga en beställning.

Hög kvalité behöver inte vara dyrt, Just Nu har vi upp till 60% på vårt sortiment.  Kontakt oss för mer information -klicka här

 

TERRASSKVALITETSDÖRRAR

Kvalitet som lönar sig, Med upp till 60% rabatt.

Ytterdörren är en av de viktigaste delarna i vårt hus. Det skyddar huset från kyla, regn eller inbrott, för att bara nämna några av dess funktioner. Tack vare dörren kan vi skydda oss från gatans buller. Men hur väljer man den dörr som kommer att möta våra behov och tjäna oss i många år?

Det du bör vara uppmärksam på innan du köper en dörr är värmeöverföringskoefficienten. Ju lägre värde, desto mer värme stannar kvar i huset. Aluprof erbjuder ett paneldörrsystem med en UD-koefficient på 0,44 W/(m2K)*.

 

TERRASSDÖRR MB-SKYLINE

Aluprof lanserar ett innovativt skjutdörrssystem som kännetecknas av lätthet och estetik – MB-SKYLINE TYPE R. Det möjliggör skapandet av glasväggar av obegränsad längd, med osynliga ramelement – allt samtidigt som de uppfyller de strängaste tekniska kraven.

Skjutdörrssystemet med dold ram, MB-SKYLINE TYPE R, bygger på smala profiler som ger strukturerna ett modernt utseende med panoramautsikt. Dörrarna baserade på denna konstruktion ger huset en unik stil och ökar rankningen av hela byggprojektet.

Dörrbladen som tillverkas på basis av detta system är dolda i den nedre och övre ramen. Om du väljer versionen med motordrivning eller lås på stolpen förblir även bågens sidoprofiler dolda. Själva ramen har designats för att göra produkten så bekväm att använda som möjligt – på 23 mm djup är den därför så platt som möjligt. Stolpens bredd har också minimerats och den synliga kopplingen mellan vingarna är endast 25 mm. Dörrprofilernas totala djup är 71 mm, karmdjupet är 190 mm.

MB-SKYLINE TYPE R

är tillverkade av moderna, miljövänliga material som säkerställer högsta värmeisoleringsparametrar. Eftersom glastjockleken också är viktig användes 3 glaspaket med en tjocklek på 52 till 60 mm. Kroppsdriften avsedd för systemet är utrustad med en radiomottagare och säkerhetsradar, vilket möjliggör fjärrstyrning av mekanismen. Överskottsfukt avlägsnas med ett modernt avloppssystem med systemränna.

Den maximala höjden på MB-SKYLINE TYPE R-dörrar är upp till 4 meter, och om en överbyggnadsdrift används kan strukturens rörliga blad väga upp till 700 kg. Detta gör det möjligt att skapa spektakulära glasväggar. Den innovativa designen av de rörliga vingarna och tätningarna säkerställer en hög nivå av användarkomfort. Det krävs inte mycket kraft för att flytta de stora elementen, och mekanismen fungerar nästan tyst – estetiska glidtätningar kan sättas in i ramen, vilket ytterligare kommer att underlätta den dagliga användningen av dörren. Ramens hjul finns i rostfritt stål och elegant svart polyamid.

MB SKYLINE

SKYDÖRREN MED DOLD RAM ÄR GJORDADE AV SMÅA PROFILER SOM GER KONSTRUKTIONEN EN MODERN OCH MINIMALISTISK UTSEENDE.
Den synliga bredden på dörrbladsanslutningen är endast 25 mm. Det hela resulterar i en nästan enhetlig inglasning med fina skiljelinjer. Dörrarna gjorda på detta sätt ger huset en unik inredningsstil, anpassar sig idealiskt till trenderna inom lyxigt byggande och höjer på så sätt hela byggprojektets värde vad gäller inredning och inredning. Dessutom tillåter systemet användning av dörrar upp till 4 meter höga, vilket ger designers många alternativ och gör att de kan uppnå spektakulära glasningar. MB-SKYLINE skjutdörrar kan manövreras manuellt eller automatiskt, medan drivningarna och reglagen kan döljas i karmprofilerna eller monteras utanför strukturen.

MB-59HS

erbjuder många alternativ för konstruktion av hiss-och-skjutdörrar och representerar en optimal lösning när det gäller struktur och dimensioner av bladprofiler och karmar.Dörrar tillverkade av dessa element kännetecknas av hög värme- och akustisk isolering, samt motstånd mot körning regn och luft, tack vare vilket detta system uppfyller alla krav på energibesparing och miljöskydd. MB-59HS-systemets profiler finns i de två konstruktionsvarianterna ST och HI, som skiljer sig åt vad gäller värmeisolering. De tillgängliga profilerna möjliggör konstruktion av ramar med två och tre skenor, samt vingar lämpliga för användning av vagnar i två olika höjder. Det breda utbudet av rutor möjliggör installation av dubbel- eller trippelglas, inklusive ljudisolerade eller inbrottssäkra glas. På grund av dess mångsidiga egenskaper kan detta system användas i olika typer av byggnader, såsom enfamiljshus, hotell eller lägenheter.

ALUPROF ALUMINIUMDÖRRAR I HÖGSTA KVALITÉ SOM ÄR 100% ÅTERVINNINGSBARA

MB-SKYLINE TYP R

MB SKYLINE

MB-59HS

MB-SKYLINE TYP R

 • Dörrkarmen är inbyggd i väggar, golv och tak,
 • Dörrbladsprofilerna är helt dolda i den övre och nedre karmen,
 • Om du väljer drivningen eller låset på stolpen är dörrbladsprofilerna inte synliga ens på sidorna av strukturen
  25 mm bred stolpe vid vingövergång
  Bekväm, platt ram med ett djup på 23 mm,
 • Maxvikt på den manuellt öppningsbara bågen 500 kg, med utanpåliggande drivning: 700 kg,
  glasintervall från 52 till 60 mm,
  konstruktionsdjup för dörrprofiler: 71 mm för bladet och 190 mm för karmen,
 • Dörrblad tillverkade av modernt isoleringsmaterial med höga värmeisoleringsvärden,
 • Glidtätning i dörrkarmen: modern, estetisk och tyst i drift,
 • Rullar som bågen rör sig på, finns i rostfritt stål och svart polyamid
 • Manuell låsning via BT-låsbeslag eller på stolpen,
  utanpåliggande drivenhet med radiomottagare och säkerhetssensor,
 • Modernt avloppssystem med systemränna,
 • Systemmonteringskonsoler med höjdjustering,
  konstruktionsbas med hög värmeisolering,
 • Systemet har en så kallad ”nollstolpe” som tillåter användning av externa solskyddssystem som SkyFlow externa persienner och SkyRoll-skärmar.

 MB-SKYLINE

TYP R FÖR ATT STORA GLASOR FÅR FULL EFFEKT MÅSTE DE GARANTERA EN HÖG GRAD AV VÄRMEISOLERING.
Du behöver rätt profiler för detta. Speciellt aluminiumprofiler uppnår utmärkta parametrar. För tillverkning av aluminiumfönster och dörrar används isoleringsprofiler som består av två aluminiumprofiler och en isoleringskammare och en värmeinsats. Moderna byggmetoder gör det möjligt att tillverka produkter med mycket hög isoleringsförmåga. Exempelvis innehåller MB-SKYLINE profiler i 3-kammarutförande med värmeisolering UW från 0,85 W/(m2K). Den termiska komforten påverkas också av inglasningen, varför nämnda system även använder sig av inglasning med treglaspaket med en tjocklek på 52 till 60 mm.

MB-59HS

 • Stora tillåtna mått på dörrbladen, långt över standardmått: höjd upp till 2,8 m, bredd upp till 3,3 m, maximal bladvikt upp till 300 kg
 • Smala och stabila trekammarprofiler, där den centrala delen består av en isolerande kammare med breda termiska barriärer
 • Ramar med dubbla eller trippelskenor, vilket möjliggör skapandet av dörrar med stor passagebredd
 • Stort urval av skivtjocklekar (upp till 42 mm), vilket möjliggör ett okomplicerat urval av önskade parametrar
  Fasta fönsterytor kan göras med rutor monterade direkt i karmen (estetisk och ekonomisk lösning)
 • Relativt låg värmeöverföringskoefficient för ramar Uf, vilket uppnås genom breda värmebarriärer, polyeteninsatser och plastkammarprofiler installerade i värmeisoleringszoner
 • Hög ösregn och lufttäthet uppnås genom specialformade tätningar och beslag som gör att fönsterbågen kan sänkas ner på ramen i den sista dörrstängningsfasen
 • Montering av de flesta lyft- och glidbeslag som finns på marknaden möjlig
  Version med låg tröskel tillgänglig, vilket underlättar användningen av dörrarna, speciellt för äldre eller funktionshindrade
 • Dörrarna kan monteras individuellt eller i större konstruktioner som till exempel stolp- och akterspegelsfasader eller uterum
 • Den maximalt förenklade tillverkningstekniken minskar byggtiden och tillverkningskostnaderna
 • Kompatibilitet med andra Aluprof-system – användning av vanliga komponenter möjlig

OM ALUPROF

ALUPROFs aluminiumsystem gör det möjligt att bygga alla typer av fönster och dörrar i linje med avsedd användning och detaljerade krav på funktionalitet, estetik, värmeisolering, inbrottsskydd, rökintegritet och brandmotstånd. De inkluderar aluminiumkonstruktioner utan värmeisolering, såsom MB-45, MB-45 Office, MB-EXPO och MB-80 Office, som alla är idealiska för att bygga inre skiljeväggar och dörrar, och MB-23P, avsedd för balkonger. Det finns också en rad lösningar baserade på termiskt isolerade profiler; MB-104 Passive, MB-86, MB-79N, MB-70, MB-60 och MB-59S. Ett stort antal av värmeisoleringssystemen är tillgängliga i ”HI”-versionen, som har profiler med skräddarsydda skär som minskar värmeledningskoefficienten.

Vår bästa termiska isoleringsstruktur är MB-104 Passive, som stoltserar med innovativa material och tekniska lösningar. Det är en av våra produkter som är en idealisk match för energisparande och passivhustrenden och den har fått ett certifikat från passivhusinstitutet i Darmstadt, Tyskland.

Våra paneldörrar i aluminium är en annan intressant aspekt av vårt utbud av fönster- och dörrsystem. Dörrarna finns med system som är synonymt med värmeisolering. Våra dörr- och fönsterprofiler i aluminium är vårt varumärkes ledande, varför sortimentet har en sådan mängd produkter. Vi erbjuder aluminiumkonstruktioner inte bara för de mest använda metoderna för öppning, med andra ord vända eller luta, utan även vår MB-70 Pivot; namnet talar för sig självt! Sedan finns det utåtgående fönster som vår MB-59S Casement, MB-70 Casement och MB-86 Casement, till exempel. Vi har aluminiumfönster designade för specifika fasadlösningar, såsom MB-60EF, såväl som vårt sortiment av terrassdörrar, med MB-77HS och MB-59HS lyft- och skjutbara terrassdörrar i aluminium, MB-59 Slide, MB-59 Slide Galandage och MB-Slide/MB-Slide ST skjutfönster och dörrar och vår MB-86 Fold Line vikdörr. Detaljerade beskrivningar finns under fliken Sliding Systems.

ALUPROF-serien av aluminiumsnickerier omfattar även:

fönster i ”industristil”, designade för moderniseringsarbete på historiska byggnader;
vårt aluminiumfönster med osynlig båge, som finns i två versioner, den grundläggande MB-86US, MB-70US och MB-60US och en version med en smal ram, MB-70SG;
MB-Ferroline och MB-Slimline, båda fönster med smala aluminiumprofiler och distinkta former.
ALUPROF kan även använda många av systemen som underlag för att producera konstruktioner med en inbrottssäker klassificering av RC1 till RC4 och rökventilationsfönster. För kunder som letar efter en kombination av lämpliga tekniska parametrar och överkomliga priser, har vi en hel rad ekonomiska lösningar som våra MB-45S, MB-59SE och MB-60E. Vi erbjuder även fönster- och dörrsystem utformade för att användas för brandceller och för att ge rökintegritet. MB-78EI tillhandahåller brandmotståndsklasserna El15 till El90. Det finns det energibesparande, brandsäkra fönstret MB-86EI och MB-60E EI, som har en klassificering av El15 till El30, liksom MB-78EI DPA automatiska skjutdörrsystem, medan MB-118EI är EI120 klassificerad. Denna produktgrupp avrundas av MB-45D rökintegritet, icke-brandsäker dörr. På ALUPROF arbetar vi konsekvent med att utveckla vårt breda sortiment av aluminiumprofilsystem för att på ett kreativt sätt kunna svara på kraven från samtida arkitektur och möta de allt strängare kraven i standarder och förordningar.

VÅRA SAMARBETSPARTNERS